6 Λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας δεν πωλείται

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τους κύριους λόγους για τους οποίους ένα σπίτι δεν πωλείται και προτείνουμε ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το βοηθήσετε να πουλήσει.

Η διάθεση ενός ακινήτου προς πώληση στην αγορά απαιτεί μεγάλη επένδυση χρόνου και αφοσίωσης. Ωστόσο, εάν ο πελάτης σας δεν έχει λάβει κανένα ενδιαφέρον μετά από 30 ημέρες από την εισαγωγή ενός ακινήτου προς πώληση, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους ένα ακίνητο δεν πωλείται
Η πρώτη εντύπωση που θα έχουν οι δυνητικοί αγοραστές του ακινήτου είναι να το βλέπουν σε πύλες ακινήτων ή στην ιστοσελίδα του γραφείου σας. Για να αποτυπώσετε το ενδιαφέρον των αγοραστών, ακολουθούν ορισμένοι βασικοί τομείς και μερικές πιθανές λύσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε για να βοηθήσετε το ακίνητο να πουλήσει.

  1. Υπερτιμημένες ιδιότητες

Ο σημερινός αγοραστής είναι καλά ενημερωμένος και ψάχνει για εύλογη αγοραία αξία. Εάν το κατάλυμά σας είναι υπερτιμημένο, είτε δεν εμφανίζεται στις αναζητήσεις του είτε, όταν το κάνει, θα αγνοηθεί.

Λύση: Διαπραγματευτείτε μείωση τιμής με τον ιδιοκτήτη

Κατανοούμε ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τον ιδιοκτήτη να καταλάβει την πραγματική αξία της περιουσίας του. Ενημερώστε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου σχετικά με τις συγκριτικές τιμές παρόμοιων ακινήτων προς πώληση στην περιοχή και εξηγήστε ότι μια ακριβής τιμή αγοραίας αξίας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πουλήσετε ένα σπίτι γρήγορα.

2. Καταχωρίσεις "Τιμή κατ' απαίτηση".
Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι επιλέξατε ένα στυλ τιμολόγησης «τιμή κατ' απαίτηση». Η καταχώρισή σας μπορεί να μην εμφανίζεται σε ορισμένες πύλες όπου η τιμή είναι υποχρεωτική ή δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, στις ειδοποιήσεις μέσω email ή σε αποθηκευμένες αναζητήσεις στο Properstar MyHome!
Λύση: Επισημάνετε την τιμή του ακινήτου όσο πιο συχνά γίνεται

Προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για να εμφανίσετε μια αποδεκτή τιμή στην καταχώριση και βεβαιωθείτε ότι θα εμφανίζεται σε όλες τις βασικές πύλες και σε όλους τους τύπους αποτελεσμάτων αναζήτησης.

3. Καταχωρίσεις με προκλητικά χαρακτηριστικά
Απλώς υπάρχουν ακίνητα που έχουν λιγότερη ζήτηση στην αγορά, όπως γη ή εμπορικά ακίνητα. Επιπλέον, εάν καταχωρείτε ένα ακίνητο με ορισμένα απαιτητικά χαρακτηριστικά, όπως χαμηλό φωτισμό, που βρίσκεται σε περιοχές με πολύ θόρυβο ή βρίσκεται σε λιγότερο προτεινόμενες γειτονιές, μπορείτε να περιμένετε περισσότερο για να πουλήσετε.

Λύση: Κάντε το ακίνητο μοναδικό

Όταν οι αγοραστές αναζητούν ένα ακίνητο, πρέπει να φανταστούν τον εαυτό τους σε αυτό το σπίτι. Δημιουργήστε μια αίσθηση ευεξίας και άνεσης μέσα από τις φωτογραφίες και τις περιγραφές σας, δουλεύοντας με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σπιτιού.

Έχει το σπίτι μια μικρή κουζίνα; Επισημάνετε το μεγάλο αίθριο με μπάρμπεκιου, υπαίθριο μπαρ και άφθονα καθίσματα ή δείξτε έναν κήπο διακοσμημένο με φιλόξενους χώρους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τονίσουν οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Τακτοποιήστε το σπίτι και προσθέστε απαλές μυρωδιές στο περιβάλλον για ραντεβού προβολής. Αυτές οι μικρές πινελιές θα κάνουν το ακίνητο πιο ελκυστικό για τους αγοραστές και θα αγγίξουν τη συναισθηματική πλευρά του αγοραστή.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα λιγότερο επιθυμητά χαρακτηριστικά απευθείας με τους αγοραστές στην αξιολόγηση του ακινήτου και θα ξεκινήσουν από μια πιο αποδεκτή γνώμη σχετικά με αυτό. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες για να εντυπωσιάσετε τους αγοραστές ακινήτων για να βρείτε μερικές ιδέες.

4. Λανθασμένη περιγραφή ακινήτου
Εάν ο τίτλος ή η τυπολογία δεν προσδιορίζει σωστά το ακίνητο στην καταχώριση, ενδέχεται να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης για τον κατάλληλο αγοραστή. Εάν ταξινομήσατε το ακίνητό σας ως 4 υπνοδωμάτια, αλλά στο κείμενο ή την περιγραφή λέει 3 υπνοδωμάτια, αυτό θα αφήσει τον αγοραστή μπερδεμένο. Αν, από την άλλη, το κατατάξατε ως διαμέρισμα, αλλά είναι σπίτι, το ακίνητό σας δεν θα εμφανίζεται στην αναζήτηση του αγοραστή.

Λύση: Εστιάστε στις λεπτομέρειες

Επιλέξτε όλα τα πλαίσια που σας παρέχει το CRM για να ταξινομήσετε όλα τα πλεονεκτήματα του ακινήτου. Για παράδειγμα, ρετιρέ, κήπος, βεράντα, πισίνα, θέα, πάρκινγκ κ.λπ. είναι χαρακτηριστικά με μεγάλη αναζήτηση. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για να ενημερώσετε τους πιθανούς αγοραστές καθώς αναζητούν στο διαδίκτυο.

 5. Κακές φωτογραφίες
Η φωτογραφία είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε. Ο ανεπαρκής αριθμός φωτογραφιών, οι εικόνες κακής ποιότητας ή οι όψεις των δωματίων και των εξωτερικών χώρων με κακή κορνίζα, όλα συμβάλλουν στο να περάσει ο αγοραστής πέρα ​​από την καταχώρισή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει ένας βαθύς καθαρισμός πριν τραβήξετε τις φωτογραφίες του ακινήτου!

Λύση: Αιχμαλωτίστε τους αγοραστές με ποιοτικές φωτογραφίες

Εάν έχετε περιγράψει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ακινήτου με θετικό τρόπο και έχετε κάνει κάποιες σκηνές στο σπίτι, έχετε σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε φωτογραφίες που κάνουν τους αγοραστές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τραβάτε ποιοτικές φωτογραφίες. Το συζητάμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο: Ποιοτικές φωτογραφίες ακινήτων – μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Η «σκηνοποίηση» ενός σπιτιού είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πράκτορες στην Ισπανία και τη Γαλλία αρχίζουν να σκηνοθετούν σπίτια πιο συχνά, αλλά στην Πορτογαλία εξακολουθεί να υποχρησιμοποιείται ευρέως. Η σταδιοποίηση μπορεί να είναι η στρατηγική που χρειάζεστε για να βγάλετε το ακίνητό σας από την αγορά.

Η χρήση βίντεο εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και μια καλή στρατηγική για να γοητεύσετε τους αγοραστές. Κάντε ένα ολοκληρωμένο, ποιοτικό βίντεο για το σπίτι καθώς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις περιττές επισκέψεις στο ακίνητο. Η χρήση βίντεο είναι πολύ αποτελεσματική εάν ο αγοραστής βρίσκεται στο εξωτερικό ή για τον αγοραστή με περιορισμένη διαθεσιμότητα.

6. Καθυστέρηση στην απόκριση σε δυνητικούς πελάτες
Ο αγοραστής αναμένει μια γρήγορη απάντηση στα ερωτήματά του στο διαδίκτυο και όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται να απαντήσετε σε αυτούς, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητές σας να λάβετε τη συμφωνία.

BUY2GREECE

International Property Promotion

ΠΗΓΗ-source:listglobally

Contact Us

  • Zografou, Athens, Greece
  • (+30) 210 77 10 150
  • buy2greece@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: