Η πανέμορφη ελληνική λίμνη που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα

Ένας σπάνιος και μοναδικός υδροβιότοπος

Οι λίμνες της Ελλάδας είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο που πάντα σε μαγεύει όταν τις επισκέπτεσαι. Πολλές και διαφορετικές, άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες οι πανέμορφες ελληνικές λίμνες συνδέονται πολλές φορές με μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Επίσης, πολλές από αυτές ξεχωρίζουν για την τοποθεσία και την ξεχωριστή ομορφιά τους. Μια τέτοια ελληνική λίμνη είναι και η λίμνη Καϊάφα. Σαν την κοιτάς από μακριά νομίζεις ότι ενώνεται σε κάποιο σημείο με τη θάλασσα. Και θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι μιας και τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης.

Καϊάφα: Η πανέμορφη ελληνική λίμνη που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας. Τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης και η τοποθεσία είναι πανέμορφη. Τα νερά της λίμνης είναι ιαματικά καλύπτοντας μια έκταση 1.500 στρεμμάτων. Έχοντας μήκος 3 χιλιόμετρα και βάθος 2 μέτρα΄αποτελεί το μικρό διαμάντι της περιοχής που είναι μάλιστα και ιδιαίτερα διάσημο.

Στα νερά της λίμνης μοιάζει να κολυμπά και ένα νησάκι. Ο λόγος για την Αγία Αικατερίνη. Στις όχθες της, δε βρίσκεται και η φημισμένη λουτρόπολη Καϊάφα από την οποία πήρε το όνομά της. Κάνοντας μια εκδρομή στην περιοχή, θα θαυμάσεις ένα πανέμορφο τοπίο και θα απολαύσεις τη φύση της Πελοποννήσου στα καλύτερά της.

Κι αυτό, γιατί πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη λίμνη είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000 λόγω των σπάνιων και πολλών ειδών που φιλοξενούνται στα νερά της. Αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο, τον δεύτερο σπουδαιότερο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Εκεί λοιπόν που θα στέκεσαι στη λίμνη και θα θαυμάζεις αυτό το μοναδικό οικοσύστημα, θα ξέρεις ότι δίπλα σου είναι η θάλασσα. Από αυτήν την χωρίζει τμήμα πευκόφυτου δάσους, το οποίο επίσης φέρει το όνομα “Στροφυλιά” καθώς και ιδιαίτεροι σχηματισμοί αμμοθινών.

Πώς θα πας στη λίμνη Καϊάφα

Η ελληνική λίμνη Καϊάφα είναι μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από την Ζαχάρω. Από την Αθήνα θα χρειαστείς λιγότερες από τρεις ώρες για να φτάσεις και θα περάσεις μέσα από μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή διαδρομή. Συνολικά θα διανύσεις 267 χιλιόμετρα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η λίμνη πάτησε ΕΔΩ και ετοιμάσου για την επόμενη ξεχωριστή σου απόδραση.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: antikyra.gr

Επισκεφτείτε και τον ιστότοπο μας https://buy2greece.com

BUY2GREECE

International Property Promotion

ΠΗΓΗ-exploringgreece.tv

Contact Us

  • Zografou, Athens, Greece
  • (+30) 210 77 10 150
  • buy2greece@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: