Κόγχη: Η γαλαζοπράσινη παραλία της Αττικής στον Αργοσαρωνικό

Μια κρυφή που γωνιά που αξίζει να γνωρίσεις

Λίγο πιο μακριά από τις κοντινές μας παραλίες στην Αττική, εκεί που δεν το φανταζόμαστε, μπορεί να κρύβονται αληθινά διαμάντια. Παραλίες που δεν φανταζόσουν, χωρίς πολύ κόσμο και με γαλαζοπράσινα νερά. Μια τέτοια παραλία είναι κρυμμένη στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στην ΣαλαμίναΟ λόγος για την παραλία Κόγχη. Ένας αληθινός θησαυρός που αξίζει να γνωρίσεις από κοντά και να περάσεις εκεί μια αξέχαστη μονοήμερη. Γιατί και το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Κόγχη, η γαλαζοπράσινη παραλία στη Σαλαμίνα

Μπορεί η Σαλαμίνα να μην έχει πολλές διάσημες παραλίες αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας προικισμένος τόπος που θα βρεις όμορφες αμμουδιές και ορεινούς όγκους. Είναι ένα μέρος κοντά στην Αθήνα ιδανικός για μια ήρεμη απόδραση και στο βουνό και στη θάλασσα. Επίσης αποτελεί έναν low budget προορισμό, πράγμα που σου επιτρέπει να μείνεις και περισσότερες μέρες από όσες θα είχες αρχικά υπολογίσει. Να μην πας, δηλαδή, μόνο για την απόδραση του σαββατοκύριακου.

Ένα μέρος της Σαλαμίνας, μάλιστα, παραμένει και ανεξερεύνητο πράγμα που το κάνει ακόμη πιο γοητευτικό. Εκεί βρίσκεται και η παραλία Κόγχη. Μια γωνιά εκπληκτικής ομορφιάς που θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Η παραλία Κόγχη βρίσκεται καλά κρυμμένη κάτω από τον υπέροχο πέτρινο φάρο που δεσπόζει στην περιοχή. Στην πραγματικότητα αποτελεί την νοτιότερη παραλία της Σαλαμίνας και το τοπίο είναι ιδιαίτερα όμορφο με μια απλωμένη θέα προς το μπλε του Σαρωνικού.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι βρίσκεται στο πιο νότιο σημείο της Σαλαμίνας την καθιστά ίσως την πιο καθαρή παραλία της περιοχής. Οι εικόνες από ψηλά σε καθηλώνουν.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό γαλαζοπράσινων νερών και λευκής/γκρι άμμου. Φυσικά δεν πρόκειται για μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία οπότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα για να περάσεις τη μέρα εκεί. Το πιθανότερο είναι ότι δε θα συναντήσεις κόσμο εκεί και αν πας νωρίς μπορεί να είναι και μια παραλία πριβέ.

Επισκεφτείτε και τον ιστότοπο μας https://buy2greece.com

BUY2GREECE

International Property Promotion

ΠΗΓΗ-exploringgreece.tv

Contact Us

  • Zografou, Athens, Greece
  • (+30) 210 77 10 150
  • buy2greece@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: