Καταρράκτες της Βαρβάρας: Ο μικρός… Αμαζόνιος της Ελλάδας

Ένα πανέμορφο μέρος σε μια κρυφή γωνιά της χώρας

Καταρράκτες της Βαρβάρας: Ο μικρός… Αμαζόνιος της Ελλάδας

Υπάρχουν πολλά μέρη της Ελλάδας τα οποία τα έχουμε στο μυαλό μας ως εποχιακά δηλαδή ως καλοκαιρινά ή χειμερινά όπως οι Καταρράκτες της Βαρβάρας. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα δούμε με μια άλλη οπτική. Να δούμε δηλαδή τις λεπτομέρειες που κάνουν την κάθε εποχή ξεχωριστή στο κάθε μέρος. Αυτό ισχύει στα περισσότερα μέρη και εμείς έχουμε ξεχωρίσει κάποια μέρη στην καρδιά μας. Για παράδειγμα όταν ακούς τη λέξη Χαλκιδική, τι σου έρχεται στο μυαλό; Εξωτικές παραλίες και τροπικά μέρη δίπλα σου. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή της Χαλκιδικής. Αυτή με τα άλλα νερά, τα τρεχούμενα και τα δάση. Με τα κρυφά και μυστικά μονοπάτια που σε οδηγεί σε απίθανα μέρη σαν να έχουν ξεπηδήσει από παραμύθια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις την κατάλληλη στιγμή για να τα επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ένα τέτοιο μέρος στη Χαλκιδική είναι οι περίφημοι καταρράκτες της Βαρβάρας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τους αποκαλούν και Αμαζόνιο της Χαλκιδικής. Αν βρεθείς εκεί, θα καταλάβεις το γιατί.

Καταρράκτες της Βαρβάρας: Ο μικρός… Αμαζόνιος της Χαλκιδικής που σε μαγεύει όλες τις εποχές

Εκεί, στην μυστική αυτή γωνιά της Χαλκιδικής έχει δημιουργηθεί από το χέρι της φύσης ένα συγκλονιστικής ομορφιάς τοπίο με δύο καταρράκτες και πλούσια βλάστηση. Φλαμουριές, οξιές ακόμη και άγριες φουντουκιές, σε έναν μοναδικό συνδυασμό που σε κάνει να νομίζεις ότι δεν βρίσκεσαι σε ένα πραγματικό τοπίο αλλά σε ένα σκηνικό ταινίας. Στην πραγματικότητα πολλά από τα δέντρα έχουν φυτρώσει μέσα σε βράχια και πέτρες που τα γλέιφουν τα τρεχούμενα νερά. Ένα μυθικό και παραμυθένιο σκηνικό με συνθέσεις και αντιθέσεις που τελικά σου προσφέρει γαλήνη και ηρεμία και δε θες να φύγεις από εκεί σύντομα. Οι καταρράκτες της Βαρβάρας στη Χαλκιδική είναι το καλά κρυμμένο μυστικό που θα γεμίσει τη μνήμη της φωτογραφικής σου…

ο σημείο που σήμερα βρίσκονται οι καταρράκτες της Βαρβάρας λέγονται επίσης και καταρράκτες «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι πιο μεγάλος και μάλιστα είναι ορατός από ψηλά. Ο δεύτερος είναι πιο προσβάσιμος και μπορείς να κολυμπήσεις στα νερά του το καλοκαίρι. Αφού περπατήσεις μέσα από μια όμορφη διαδρομή με ξύλινα γεφυράκι και πυκνή βλάστηση. Το σημείο είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Ένας τόπος για εξερεύνηση.

Πώς θα πας στους καταρράκτες της Βαρβάρας

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό μέσα στο πυκνό δάσος και βρίσκονται πολύ κοντά στο χωριό Ολυμπιάδα. Η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη. Θα ακολουθήσεις τον δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας σε μια πανέμορφη διαδρομή και αφού περάσεις τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες θα αρχίσεις να κατηφορίζεις μέχρι που να δεις την σχετική σήμανση στο αριστερό σου χέρι. Ακολουθεί ένας εύκολος χωματόδρομος για περίπου 3 χιλιόμετρα και θα έχεις στο μυαλό σου ότι θα κινηθείς προς τα αριστερά.  Στο ένα περίπου χιλιόμετρο θα συναντήσεις μπροστά σου το σημείο στάθμευσης. Η περιπέτεια και η εξερεύνηση της φύσης είναι μπροστά σου και σε περιμένει να γνωρίσεις αυτό το μαγικό μέρος της Χαλκιδικής.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: dimosaristoteli.gr

Πηγή:https://exploringgreece.tv/

Για ακίνητα στη Χαλκιδική επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: buy2greece.gr/en ή επικοινωνήστε μαζί μας :

buy2greece@gmail.com

210 7710150.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: