Αγόριανη: Ταξιδεύοντας νοητά στο αλπικό όνειρο

Αγόριανη: Ταξιδεύοντας νοητά στο αλπικό όνειρο

Τρεχούμενα νερά, καταπράσινο τοπίο, πετρόχτιστες οικίες και καλντερίμια που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ίσως και σε άλλες χώρες. Κάπως έτσι νιώθεις όταν βρεθείς στην Αγόριανη, στο στολίδι του Παρνασσού. Και δεν έχεις και άδικο! Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χωριά τόσο κοντά στην Αθήνα. Ένας οικισμός που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου. Η Αγόριανη είναι το απόλυτα αλπικό τοπίο στο οποίο συνδυάζεται η παράδοση και η γραφικότητα με τον σύγχρονο τρόπο διαμονής και απόδρασης με έναν μαγικό τρόπο. Σε αυτό το ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού, δύσκολα αντιστέκεσαι.

Αγόριανη: Ταξιδεύοντας νοητά στο αλπικό όνειρο

Η Αγόριανη ή αλλιώς Επτάλοφος είναι ένα χωριό του νομού Φωκίδας το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά για τουρισμό. Η φύση εκεί δημιουργεί το απόλυτο αλπικό σκηνικό και αναδεικνύεται ολοένα και πιο δυναµικά σε top χειµερινό προορισµό! Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 850 εως 940 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από την Αράχωβα και µε εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδροµικό Κέντρο του Παρνασσού, η Αγόριανηστο δυτικό τμήμα του ορεινού όγκου εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους επισκέπτες µε το χιονοσκέπαστο τοπίο της πνιγµένο στα έλατα! Και καθώς θα σπεύσετε στα ενδότερά της, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού, πάρτε το πέτρινο πλακόστρωτο µονοπάτι και συναντήστε τον υπέροχο καταρράκτη της Αγόριανης που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταμάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό και αποτελεί must σημείο.

Η βασίλισσα του χιονιού

Αγόριανη όπως λέμε… Αυστρία. Λένε, ότι αν δεν έχεις δει την Αγόριανη χιονισμένη, δεν έχεις δει τίποτα. Οι χιονοπτώσεις στην Αγόριανη είναι συχνό φαινόμενο τον χειμώνα, γεγονός που σε συνδυασμό με το ελατοδάσος, συντελεί στη σύνθεση ενός μοναδικού παραμυθένιου τοπίου. Κυριολεκτικά. Δικαίως έχει αποκτήσει τη φήμη της βασίλισσας του χιονιού στον Παρνασσό… και όχι μόνο.

Πηγή:exploringgreece.tv

Για ακίνητα στον Παρνασσό, αλλά και γενικότερα στο νομό Φωκίδας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: buy2greece.gr/en ή επικοινωνήστε μαζί μας :

buy2greece@gmail.com

210 7710150.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: