Ο Μπάλος της Αττικής που σε ταξιδεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Ένας μικρός παράδεισος δίπλα σου…

Ο Μπάλος της Αττικής που σε ταξιδεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Ο Μπάλος της Κρήτης είναι γνωστός σε όλους και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι μια παραλία που έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως και έχει βραβευτεί και όχι μόνο μια φορά. Ένα μέρος εξωτικό που επισκέπτεσαι το καλοκαίρι και ονειρεύεσαι το χειμώνα. Χρυσή άμμος και κρυστάλλινα γαλάζια νερά συνθέτουν το σκηνικό. Και αν σου λέγαμε ότι μπορείς να βρεις ένα παρόμοιο σκηνικό και στην Αττική, να ταξιδέψεις νοητά ως εκεί τώρα που είναι χειμώνας και να το βάλεις στο πρόγραμμά σου για το καλοκαίρι; Ο λόγος για την Ανάβυσσο και συγκεκριμένα την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ο Μπάλος της Αττικής που σε ταξιδεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Αν δεις από δορυφόρο τον Μπάλο της Κρήτης και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, μπορείς και να μπερδευτείς και να μην τα ξεχωρίσεις εύκολα από την αρχή. Κι αυτό γιατί η ομοιότητα τους είναι εκπληκτική. Η όμορφη αυτή παραλία απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να μην έχει σχεδόν ποτέ πολυκοσμία αλλά πάντα καθαρά νερά. Εκτός από τις καλοκαιρινές βουτιές, προσφέρει άπλετο χώρο για περπάτημα και χαλάρωμα δίπλα στο κύμα, όλες τις εποχές του χρόνου.

Αριστερά της στενής λωρίδας γης που ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την στεριά δημιουργείται ένα φυσικό απάγκιο που βρίσκουν προστασία σε αυτό δεκάδες μικρά σκάφη. Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική.

Το ειδυλλιακό και πανέμορφο αυτό τοπίο συμπληρώνει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που επιβλέπει τον κόλπο. Ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια κι αυτό γιατί επιλέγεται ως προορισμός για όσους θέλουν ναι μεν να παντρευτούν σε νησί αλλά χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα. Το εκκλησάκι επισκευάστηκε από την αρχή, μετά από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη το 2005, κατά την οποία καταστράφηκαν τοιχογραφίες, η είσοδος και άλλα μέρη του ναού. Οι εικόνες όλες τις εποχές του χρόνου σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να ταξιδεύεις έστω και νοητά.

Δείτε από ψηλά τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου ή αλλιώς τον Μπάλο της Αττικής μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube…

Πηγή:exploringgreece.tv

Για ακίνητα στην Ανάβυσσο και γενικότερα στην ανατολική Αττική, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: buy2greece.gr/en ή επικοινωνήστε μαζί μας :

buy2greece@gmail.com

210 7710150.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: