«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 800 χρόνια

Jupiter_and_Saturn_Sept__2020_S
Η σύζευξη του Κρόνου με τον Δία προκαλεί ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στον νυχτερινό ουρανό

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χθες το βράδυ, καθώς το «Αστέρι της Βηθλεέμ» εμφανίστηκε στον ουρανό για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια.Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, εμφανίστηκαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και δημιούργησαν μία μαγική αστρονομική νύχτα.

Και οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και εμφανίζονται σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης».

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «σύνοδος»
asteri1

Στην κοντινότερη θέση τους μετά από πολλές εκατοντάδες χρόνια, οι δύο πλανήτες εμφανίζονται πως απέχουν λιγότερο από το πλάτος ενός «γεμάτου» φεγγαριού – από το χειμερινό ηλιοστάσιο και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι πίστευε πως το «αστέρι της Βηθλεέμ» στην ιστορία της Γέννησης θα μπορούσε να ήταν «σύνοδος του Δία και του Κρόνου».

asteri2

Άλλοι ανέφεραν ότι οι «τρεις σοφοί» θα μπορούσαν να ακολουθούν μια τριπλή σύνοδο του Δία, του Κρόνου και της Αφροδίτης για να φτάσουν στη φάτνη που γεννήθηκε ο Ιησούς.

Παρόλο που η Αφροδίτη δεν είναι ορατή ως μέρος της διάταξης των πλανητών του 2020, εξακολουθεί να αποτελεί ένα εντυπωσιακό αστρονομικό θέαμα, με όσους βρίσκονται στον Ισημερινό να έχουν την καλύτερη θέα, ωστόσο η «σύνοδος» να είναι ορατή και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Πηγή:buy2greece.gr/en

One response to “«Αστέρι της Βηθλεέμ»: Το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 800 χρόνια”

  1. […] «Αστέρι της Βηθλεέμ»: Το φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 8… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: