Πέντε παγκάκια που σου φέρνουν την ομορφιά της Ελλάδας στα πόδια σου

Εικόνες που σε ταξιδεύουν…

Ελλάδα

Θάλασσες, βουνά, λίμνες, ποτάμια και χωριά σχεδόν κρυμμένα και απομονωμένα. Αυτές οι λέξεις θα περιέγραφαν ιδανικά σε κάποιον την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Μια χώρα με τέτοια ποικιλομορφία που είναι χάρμα οφθαλμών όλες τις εποχές του χρόνου. Γι’ αυτό και όποια εποχή θες να ταξιδέψεις στην Ελλάδα, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές επιλογές ανάλογα με το τι προτιμάς. Οι τολμηροί κα πιο εναλλακτικοί δοκιμάζουν να επισκεφθούν και λίγο… αντίστροφα τους προορισμούς. Θάλασσα το χειμώνα και βουνό το καλοκαίρι. Και το σίγουρο είναι ότι μόνο χαμένοι δεν βγαίνουν. Κάθε τόπος έχει τις δικές του ομορφιές και τις κρυφές γωνιές. Οι οποίες μπορεί να είναι τόσο απλές αλλά ταυτόχρονα και τόσο ειδυλλιακές.

Εξάλλου τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να γεμίσεις όμορφες εικόνες που θα σου μείνουν αξέχαστες σε όλη σου τη ζωή; Ένα παγκάκι και μια ωραία θέα!

Συρράκο, Τζουμέρκα

Τα πέτρινα χώρια των Τζουμέρκων είναι πραγματικά το κάτι άλλο όλες τις εποχές του χρόνου. Και το Συρράκο δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο διάσημα όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δεν το αποκαλούν τυχαία ένα από τα ωραιότερα χωριά των Αθαμανικών Όρεων. Το Συρράκο είναι ένα άκρως παραδοσιακό και γραφικό χωριό σε περίπτωση που θες να περάσεις μερικές μέρες στην πιο γλυκιά απομόνωση που μπορείς να φανταστείς. Εκπληκτική φύση, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και φιλόξενοι κάτοικοι που θα σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις όλη την περιοχή. Το Συρράκο στέκεται αγέρωχο πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια που είναι παραπόταμος του Καλαρρύτικου και απέναντι του αντικρίζει τα Τζουμέρκα. Αν βρεθείς εκεί να ξέρεις ότι έχεις φτάσει σε έναν τόσο παραδοσιακό οικισμό που δεν επιτρέπεται ούτε καν το αυτοκίνητο μέσα σε αυτόν. Θα πρέπει να το αφήσεις στην είσοδο. Καλώς ήρθες στον παράδεισο!

Κορακονήσι, Ζάκυνθος

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το παραμυθένιο μέρος; Ο απόκρημνος «παράδεισος» που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου σε περιμένει να τον ανακαλύψεις με την πρώτη ευκαιρία. Θα το βρεις μετά το χωριό Κοιλιωμένος και το σίγουρο είναι ότι θα σε μαγέψει. Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο φυσικό μνημείο το οποίο στην πραγματικότητα αποτελείται από πανύψηλους λαξευμένους βράχους, φιόρδ και μια εντυπωσιακή αψίδα. Μπορείς να φανταστείς, λοιπόν, πόσο μαγικό σημείο θα είναι το παγκάκι που βρίσκεται εκεί. Από το οποίο θα θαυμάσεις το απέραντο Ιόνιο και θα ταξιδέψεις νοητά ακόμη πιο μακριά. Ολόκληρη η Ζάκυνθος, εξάλλου, είναι ένα νησί του Ιονίου που αν το επισκεφθείς μια φορά, δεν το ξεχνάς.

Λίμνη Πρεσπών, Φλώρινα

Ελλάδα Πρέσπες

Οι Πρέσπες είναι αυτό που λέμε το ησυχαστήριο της Βόρειας Ελλάδας. Εκεί που ανοίγεις τα αυτιά σου για να ακούσεις μόνο τον ήχο των εκατοντάδων πουλιών που έχουν εκεί το σπίτι του. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό σκηνικό με βασικό χαρακτηριστικό την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Το ταξίδι στις Πρέσπες είναι ο απόλυτος προορισμός για τους φυσιολάτρες καθώς προσφέρει αυτό ακριβώς. Επαφή με την φύση και τον σπάνιο υδροβιότοπο. Η περιοχή των Πρεσπών προσφέρεται για βόλτες στα τριγύρω γραφικά ψαροχώρια όπως είναι οι Ψαράδες και ο Άγιος Αγχίλλειος. Μια μεγάλη έκταση των Πρεσπών ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός το 1974. Τον επόμενο χρόνο έλαβε την επίσημη ονομασία «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους».

Λιτόχωρο, Πιερία

Ελλάδα Λιτόχωρο

Και τι δε θα έδινες να είσαι τώρα σε ένα τώρα σε ένα χιονισμένο παγκάκι και να αγναντεύεις το βουνό. Έτσι δεν είναι; Ένα από τα παγκάκια με την ομορφότερη θέα που έχουμε ξεχωρίσει βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας. Εσύ να έχεις στο χέρι σου μια ζεστή και απολαυστική σοκολάτα και γύρω σου να σε κυκλώνουν τα πανέμορφα χιονισμένα βουνά. Εκεί, στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου ο χρόνος σταματά και το μόνο που μετρά είναι η στιγμή. Κάτι που μας λείπει πολύ από την καθημερινότητα, όσο οι στιγμές φεύγουν σαν νερό. Ίσως τελικά αυτές οι στιγμές είναι και οι ομορφότερες στις διακοπές και αποδράσεις που αποφασίζουμε να κάνουμε. Αυτές οι μικρές αλλά ταυτόχρονα μεγάλες στιγμές σε κάποιο παγκάκι με τις ομορφιές της Ελλάδας στα πόδια σου

Άφησσος, Πήλιο

Και φυσικά από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει ο ελληνικός προορισμός των αντιθέσεων, το Πήλιο. Εκεί που περνάς το ίδιο καλά, χειμώνα – καλοκαίρι. Που περνάς από το βουνό στη θάλασσα μέσα σε λίγη ώρα και δεν ξέρεις τελικά τι σου αρέσει περισσότερο. Η Άφησσος είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός στο νότιο Πήλιο στην οποία ξεχωρίσαμε ένα παγκάκι με μοναδική και απέραντη θέα. Ένα παγκάκι στο οποίο μπορείς να απολαύσεις τη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου καθώς θα περνά από μπροστά σου κάποιο ψαροκάικο. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει μια στάση σε ένα τέτοιο παγκάκι της Ελλάδας. Έπειτα άνοιξέ τα και βάλε το στη λίστα σου όταν θα αρχίζεις να οργανώνεις μία-μία τις επόμενες εκδρομές σου στην πανέμορφη Ελλάδα. Είναι εξάλλου τόσα τα παγκάκια που θα θελήσεις να ξαποστάσεις, που μάλλον θα έπρεπε να είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι…

Πηγή:exploringgreece.tv

Για ακίνητα στα παραπάνω ειδυλλιακά μέρη αλλά και σε άλλα μαγευτικά σημεία της χώρας μας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: buy2greece.gr/en ή επικοινωνήστε μαζί μας :

buy2greece@gmail.com

210 7710150.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: