Το Buy2greece δίπλα στους Έλληνες του εξωτερικού

Από τη δεύτερη χιλιετία μ.Χ. ξεκίνησε η Ελληνική διασπορά στο εξωτερικό με αίτια τις πολιτικοστρατιωτικές ή οικονομικοκοινωνικές συνθήκες στον ελλαδικό χώρο. Η μακραίωνη ιστορία του απόδημου Ελληνισμού χωρίζεται συνήθως σε τρεις μεγάλες περιόδους, η καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά: τους τέσσερις αιώνες της τουρκοκρατίας, την περίοδο από τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την περίοδο μετά τη λήξη του πολέμου μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σύγχρονη ιστορία καθώς από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν φύγει στο εξωτερικό περισσότεροι από 500.000 νέοι άνθρωποι (brain drain) για την αναζήτηση εργασίας και ενός σταθερότερου οικονομικού περιβάλλοντος εξαιτίας της ύφεσης που έπληξε τη χώρα μας κατά τη τελευταία δεκαετία.

Απόδημος Ελληνισμός

Ο Απόδημος Ελληνισμός σήμερα

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού η σύγχρονη κατανομή των αποδήμων Ελλήνων ανά Ηπείρους κατανέμεται ως ακολούθως:

ΉπειροςΠοσοστό
Αμερική61%
Ασία1%
Αφρική2%
Ευρώπη23%
Ωκεανία13% (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας)


Ας εξετάσουμε όμως αρχικά τι σημαίνει απόδημος ελληνισμός. Με τον όρο απόδημος Ελληνισμός ή ελληνική διασπορά χαρακτηρίζεται το σύνολο των εκπατρισμένων Ελλήνων, που μολονότι εγκαταστάθηκε, έστω και με σχετική μονιμότητα, σε χώρες ή περιοχές εκτός του εθνικού χώρου, εξακολουθεί να συντηρεί, σε επίπεδο συλλογικό ή και ατομικό, τις υλικές, πολιτιστικές και συναισθηματικές του σχέσεις με τη χώρα της άμεσης ή της παλαιότερης καταγωγής του. Και ως γνωστόν, η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι όλοι) των Ελλήνων του εξωτερικού έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους (ίσως και στο μπροστά μπροστά) ένα σχέδιο επαναπατρισμού. Το buy2greece.gr/en θέλοντας να συνδράμει ενεργά στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, ανακοινώνει συνεργασία του με το justlanded.com. Το justlanded.com δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό την ομαλή προσαρμογή των ανθρώπων που μεταναστεύουν στις δύσκολες συνθήκες της μετακίνησης, της εγκατάστασης και της δημιουργίας μιας νέας ζωής, μέσω της εύρεσης εργασίας, κατοικίας, ακόμα και κοινωνικής συναναστροφής. Σκοπός αυτής της νέας συνεργασίας είναι η προβολή των ακινήτων του buy2greece.gr/en στο justlanded.com, καθώς στο χαρτοφυλάκιό μας υπάρχουν χιλιάδες σπίτια έτοιμα να υποδεχτούν τους Έλληνες του εξωτερικού.Με δεδομένο ότι ο ελληνισμός της Διασποράς αποτελεί μία «Δεύτερη Ελλάδα», η οποία μπορεί να γίνει από μόνη της μία τεράστια δεξαμενή οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης και ανάκαμψης για τη χώρα μας, η ομάδα του buy2greece.gr/en χαιρετίζει επισήμως τη νέα αυτή συνεργασία με το justlanded.com.

Θεοδόσιος Στραγαλινός για το buy2greece.blog/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: