Νέες εγκρίσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Dolphin Capital στην Τζιά

Νέες εγκρίσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Dolphin Capital στην Τζιά

Με κοινή απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η απ’ ευθείας παραχώρηση, μετά ανταλλάγματος, του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, θαλασσίου χώρου και πυθμένα στην εταιρεία «Ειδικού Σκοπού Α.Ε» για την εκτέλεση του έργου: «Λιμενική εγκατάσταση πρόσβασης (αποβάθρα), αγωγοί υδροληψίας και διάθεση αλμολοίπων μονάδας αφαλάτωσης και οδοποιίας, που αποτελούν συνοδά έργα του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στη Τζιά.

Ουσιαστικά με την εν λόγω απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της δημιουργίας μαρίνας που περιλαμβάνεται στην τουριστική επένδυση την οποία υλοποιεί στη Τζιά η Dolphin Capital μέσω της εταιρείας «Ειδικού Σκοπού Α.Ε». Η μαρίνα αποτελεί συνοδό έργο του σύνθετου τουριστικού καταλύματος One & Οnly Kea Island. Η μισθωτική αξία του ανταλλάγματος ορίσθηκε στο εφάπαξ ποσό των 20.738 ,09 ευρώ. Ο καθορισμός του ανταλλάγματος για τα επόμενα έτη, θα συμπεριληφθεί σε επόμενη Απόφαση και θα υπολογιστεί με την προσαύξηση του παραπάνω ποσού, λαμβάνοντας υπόψη τον αναπροσαρμοζόμενο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Πηγή:https://www.tornosnews.gr/epixeiriseis/nees-ependyseis/47935-nees-egkriseis-gia-th-megalh-toyristikh-ependysh-ths-dolphin-capital-sthn-tzia.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: