Νέες εγκρίσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Dolphin Capital στην Τζιά

Με κοινή απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η απ’ ευθείας παραχώρηση, μετά ανταλλάγματος, του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, θαλασσίου χώρου και πυθμένα στην εταιρεία «Ειδικού Σκοπού Α.Ε» για την εκτέλεση του έργου: «Λιμενική εγκατάσταση πρόσβασης (αποβάθρα), αγωγοί υδροληψίας και διάθεση αλμολοίπων μονάδας αφαλάτωσης και οδοποιίας, που αποτελούν συνοδά έργα του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στη Τζιά.

Ουσιαστικά με την εν λόγω απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της δημιουργίας μαρίνας που περιλαμβάνεται στην τουριστική επένδυση την οποία υλοποιεί στη Τζιά η Dolphin Capital μέσω της εταιρείας «Ειδικού Σκοπού Α.Ε». Η μαρίνα αποτελεί συνοδό έργο του σύνθετου τουριστικού καταλύματος One & Οnly Kea Island. Η μισθωτική αξία του ανταλλάγματος ορίσθηκε στο εφάπαξ ποσό των 20.738 ,09 ευρώ. Ο καθορισμός του ανταλλάγματος για τα επόμενα έτη, θα συμπεριληφθεί σε επόμενη Απόφαση και θα υπολογιστεί με την προσαύξηση του παραπάνω ποσού, λαμβάνοντας υπόψη τον αναπροσαρμοζόμενο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Πηγή:https://www.tornosnews.gr/epixeiriseis/nees-ependyseis/47935-nees-egkriseis-gia-th-megalh-toyristikh-ependysh-ths-dolphin-capital-sthn-tzia.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: