Ψηλόβραχος: Το χωριό με την ανεπανάληπτη θέα

Ο Ψηλόβραχος ακουμπά ανάμεσα στα όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Φυσικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η θέα που προσφέρει προς τη λίμνη Κρεμαστών. Αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά της περιοχής και διοικητικά ανήκει στο Αγρίνιο. Μάλιστα, δεν ονομαζόταν πάντοτε έτσι αλλά κάποτε το χωριό αποκαλούταν Σοβολάκο.

Σήμερα αν βρεθείς στον Ψηλόβραχο θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε γραφικά στενά και να κάνεις πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το φθινόπωρο τα χρώματα των δέντρων δημιουργούν εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Θαρρείς και το πλάνο έχει ξεπηδήσει μέσα από ένα παραμύθι!

Ο Ψηλόβραχος είναι ένα ελληνικό χωριό το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί ένα φυσικό ταμπούρι στις παρυφές της Τσόκας με λίγους μόνιμους κατοίκους. Στην ουσία μοιάζει να απλώνεται στην πλαγιά και αποτελεί ένα κομμάτι από μια σειρά οικισμών. Εκτός από τον Ψηλόβραχο, στο βουνό απλώνεται η Αγία Δευτέρα, η Γέφυρα και η Κρύα Βρύση. Ο Ψηλόβραχος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ίσως την καλύτερα θέα προς τη λίμνη Κρεμαστών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: