Η άγνωστη Αράχοβα της Ελλάδας στο βουνό… Κοκκινιά

Η Αράχοβα Ναυπακτίας είναι ένα κεφαλοχώρι χτισμένο αμφιθεατρικά έχοντας υψόμετρο που ξεκινά από τα 600 μέτρα χαμηκά και φτάνει έως τα 1.100 μέτρα στις πλαγιές του βουνού Κοκκινιά. Πρόκειται για ένα καταπράσινο χωριό που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Αν βρεθείς εκεί για την απόδρασή σου, το σίγουρο είναι ότι θα έρθεις πολύ κοντά με τη φύση από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Όσον αφορά το όνομα του χωριού μέχρι κάποια στιγμή στο παρελθόν το έγραφαν με ω αλλά τελικά το 1940 διορθώθηκε στο ορθό.

Φτάνοντας στην Αράχοβα, ξεκίνα την περιήγησή σου από την όμορφη πλακόστρωτη πλατεία. Και το σκηνικό συμπληρώνουν οι υπεραιωνόβιοι πλάτανοι που καλύπτουν το χωριό και το κάνουν κυριολεκτικά να μοιάζει με παράδεισο. Τρεχούμενα νερά και ήχοι της φύσης σε ταξιδεύουν κάνοντας την απόδρασή σου ένα όνειρο. Τα τρεχούμενα νερά καταλήγουν στην τεχνητή λίμνη και τα στενά του Εύηνου ποταμού, διαδρομές που μπορείς να κάνεις και εσύ με αυτοκίνητο και με πεζοπορίες και θα σε γοητεύσουν εξαρχής.

Για να φτάσεις στην Αράχοβα θα πρέπει να διανύσεις μια απόσταση 3,5 περίπου ωρών από την Αθήνα οπότε δεν είναι ένα ελληνικό χωριό που πας εύκολα για σαββατοκύριακο.

Αν έχεις σαν ορμητήριό σου το Καρπενήσι, η απόσταση είναι περίπου 50 χιλιόμετρα ενώ από τη Ναύπακτο, παρόλο που ανήκει στο νομό της, είναι στα 80 χιλιόμετρα. Η γύρω περιοχή έχει πολλά να δεις και να κάνεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: