Προτάσεις για μονοήμερες αποδράσεις εντός Αττικής

Πάρνηθα

Η Πάρνηθα είναι η κλασική μονοήμερη εκδρομή στην Αττική που σε βγάζει ασπροπρόσωπο όλες τις εποχές. Από τις βόλτες στο Τατόι και τα βασιλικά κτήματα μέχρι τις πεζοπορίες στα καταπράσινα μονοπάτια που ντύνονται σε φθινοπωρινά χρώματα. Αγαπημένος προορισμός στην Πάρνηθα είναι για πολλούς και η λίμνη Μπελέτσι και όχι άδικα.

Ένας μικρός παράδεισος τόσο δίπλα στην Αθήνα που φιλοξενεί πολλά είδη ζωής και σε υποδέχεται σε ένα υδάτινο σκηνικό για να ξεκουραστείς.

Διομήδειος Κήπος

Ο Διομήδειος Κήπος είναι o μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της Ανατολική Μεσογείου, βρίσκεται στο Χαϊδάρι , επίσης, ο μοναδικός βοτανόκηπος στον κόσμο που έχει «ιστορικό τμήμα». Δηλαδή φιλοξενεί φυτά που αναφέρονται σε κείμενα της αρχαιότητας ή στη Βίβλο. Μέσα στον κήπο, εκτός από χιλιάδες φυτά θα δεις και πολλές λίμνες που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα και είναι σχεδιασμένες ώστε να έχουν συνεχόμενη ροή ενώ συνδέονται. Μια μονοήμερη που θα σου μείνει αξέχαστη.

Υμηττός

Είσαι στην καρδιά της Αττικής αλλά νιώθεις ότι έχεις φύγει μακριά ο Υμηττός . Είναι ιδανικό μέρος για να κάνεις τις βόλτες απολαμβάνοντας την φύση και καθώς επίσης και το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής. Εκεί θα βρεις ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών μήκους 9 χιλιομέτρων, όπως και αρκετά σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείς να περπατήσεις για όσο θες, να κάνεις στάσεις, να παίξεις με τα παιδιά και να καταλήξεις να κάνεις πικ νικ κάτω από τα δέντρα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: