Δικαστική έρευνα για τις «μαύρες» ενοικιάσεις

Buy2Greece.com – Στα δίχτυα της Δικαιοσύνης κινδυνεύουν να βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες Ελληνες που νοικιάζουν βίλες, διαμερίσματα ή ακόμη και δωμάτια σε διαμερίσματα μέσω ειδικών ιστοσελίδων χωρίς να δηλώνουν τα έσοδα στην εφορία.

Οι «μαύρες» ενοικιάσεις έχουν μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και το «καμπανάκι» χτυπάει και για την Ελλάδα.

Αλλωστε, μόνο από την ενοικίαση βιλών χωρίς καμιά άδεια και χωρίς να ξέρει η εφορία τι γίνεται, κοστίζει στις επίσημες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις περί το 1 δις ευρώ από απώλεια τζίρου. Ιστοσελίδες που κάνουν θραύση σε όλο τον κόσμο, όπως Airbnb, Tripping, Homeaway, Onefinestay, βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των εισαγγελέων στις ΗΠΑ, οι οποίοι τους ζητούν να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με τα ακίνητα που ενοικιάζουν, αν δηλώνονται τα έσοδα στην Εφορία και αν υπάρχουν οι σχετικές άδειες ως τουριστικά καταλύματα.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση στις ΗΠΑ, και οι επιτήδειοι στην Ελλάδα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναθέσει στην Οικονομική. Η παρέμβαση του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για την αμερικανική εταιρεία Airbnb, που έχει παρουσία και στην Ελλάδα, ανοίγει ξανά το θέμα των «μαύρων» ακινήτων και της τεράστιας απώλειας εσόδων για τους νόμιμους ξενοδόχους και τα κρατικά ταμεία. Το φαινόμενο της ενοικίασης κατοικιών ή ακόμη κι ενός δωματίου μέσα σε διαμέρισμα, έναντι χαμηλού τιμήματος αλλά χωρίς απόδειξη παροχής υπηρεσιών, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Μέσω διεθνών ιστοσελίδων οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μικρά εξοχικά, πολυτελείς βίλες, διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και δωμάτια ή έναν… καναπέ για τη φιλοξενία τουριστών

http://www.ered.gr/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: