Το Λούβρο πάει… Ρόδο

Buy2Greece.com –
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για επταμελή ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και ανώτερων στελεχών του Λούβρου.

Η επίσκεψη στο νησί θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και τις 5 Ιουλίου με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Rhodes», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου από 13 Νοεμβρίου 2014 έως και 10 Φεβρουαρίου 2015. Η έκθεση, στο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα Μουσείο του κόσμου (περισσότεροι από 9 εκατ. επισκέπτες ετησίως κάθε ηλικίας και εθνικότητας), για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου περιλαμβάνει ευρήματα των ανασκαφών που έχουν γίνει στο νησί και σήμερα βρίσκονται σε διάφορα μεγάλα μουσεία διεθνώς καθώς και στην Ρόδο.

H ομάδα απαρτίζεται από δημοσιογράφους κορυφαίων γαλλικών ΜΜΕ (Le Monde, Le Figaro, L’ Express, περιοδικά Τέχνης κά), την υπεύθυνη επιμελήτρια αρχαιολόγο της Έκθεσης, τη διευθύντρια Επικοινωνίας, την διευθύντρια Εκθέσεων του Λούβρου και στέλεχος της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ, που συντονίζει την επίσκεψη.

Τα αξιοθέατα του νησιού

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής υποστήριξης και προβολής της έκθεσης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά από πρόταση και σε συνεργασία με το γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης για την επταμελή ομάδα που θα επισκεφθεί τις περιοχές της Ρόδου από όπου προέρχονται τα εκθέματα.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις: στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, στους Αρχαιολογικούς χώρους Λίνδου, Καμείρου, Βρουλιών, Ιαλυσού, όρους Ατάβυρου. Για την υλοποίηση του ταξιδιού η ΓΓΕΕ συνεργάστηκε με τον ΕΟΤ, τις τοπικές Εφορείες Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον δήμο Ρόδου καθώς και άλλων τοπικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συνεργασία με στόχο την ευρύτερη προβολή της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, να περιηγηθεί στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, να γευτεί την τοπική κουζίνα, να απολαύσει τις μαγευτικές παραλίες, να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ρόδου βιώνοντας μία πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία, που η Ρόδος μπορεί να προσφέρει και την καθιστά μοναδικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο και παγκοσμίως.

http://www.ered.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: