“Πλαφόν” οι 20 εκατ. τουρίστες για την Ελλάδα

Buy2Greece.com

Απογειώνουν τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα οι αυξημένες προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για εφέτος.
 
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), κάνει λόγο για 19 εκατομμύρια αφίξεις και συνάμα επισημαίνει την ανάγκη για υλοποίηση επενδύσεων στις ξενοδοχειακές υποδομές. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, η Ελλάδα χρειάζεται 150.000 νέες κλίνες, όπως επίσης και πλέον 100.000 αναβαθμισμένες προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ζήτησης με γνώμονα την ποιότητα. Οι παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι ο στόχος των για 24 εκατ. αφίξεις τουριστών έως το 2021 (Πρόβλεψη της McKinsey), θα επιτευχθεί πολύ πιο γρήγορα. Ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει ότι τα 20 εκατομμύρια τουρίστες είναι η οροφή σε αυτή τη φάση για την Ελλάδα, καθώς γνώμονας παραμένει η προσφορά ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών.
 
Ο χάρτης των αεροπορικών συνδέσεων 
 
Με βάση στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την καλοκαιρινή περίοδο 2014 160+ νέες εβδομαδιαίες πτήσεις, επιχειρούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα:
 
    · Η Aegean πετά σε 6 νέους προορισμούς Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Μπέρμιγχαμ, Νάντ & Κατάνια και σε 8 υφιστάμενους: Άμπου Ντάμπι, Ζυρίχη, Βηρυτός, Κοπεγχάγη, Μασσαλία, Στοκχόλμη, Αμάν & Σμύρνη
    · Η Vueling πετά με δυο καθημερινές πτήσεις από/προς τη Ρώμη
    · Η Transavia.com πτήσεις από/προς Αϊντχόβεν, ενώ παράλληλα η αδελφή εταιρία Transavia France, ξεκινά πτήσεις σε Νάντ, Παρίσι και Λυών
    · H easyJet, πτήσεις προς το Αμβούργο
    · Η Meridiana πτήσεις από/προς τη Νάπολη
    · H Air Armenia πτήσεις από/προς το Ερεβάν
    · Η Arkia πτήσεις από/προς Τελ Αβίβ
    · Η Alitalia πτήσεις και στο Μιλάνο (Λινάτε)
    · Η SAS πτήσεις από/προς Γκέτεμποργκ
    · Η Brussels Airlines πτήσεις από/προς τις Βρυξέλλες
    · Η Mahan Air πτήσεις από/προς τη Τεχεράνη
    · Η Croatia Airlines πτήση από/προς το Σπλίτ
    · Η Singapore επαναφέρει τις εβδομαδιαίες πτήσεις της από/προς Σιγκαπούρη, μετά από ένα χρόνο αποχής από την αγορά της Αθήνας, ενώ ομοίως
    · Η Gulf Air επανέρχεται στην Ελληνική αγορά με πτήσεις από/προς το Μπαχρέιν
    · H Ryanair καθημερινές πτήσεις σε 6 προορισμούς: 3 εσωτερικού (Θεσ/νίκη 5 πτήσεις/ημέρα- Χανιά 2 πτήσεις/ημέρα, Ρόδο 1 πτήση/ημέρα), και 3 διεθνείς ημερήσιες (Μιλάνο/Μπέργκαμο, Πάφο και Λονδίνο/Στάνστεντ)
    · Πτήσεις εσωτερικού από/προς το Ηράκλειο και η Ελληνική Minoan Air. 
 
Εταιρείες Χαμηλού Κόστους στην Αθήνα το 2014
 
Τέλος καταγράφεται αύξηση 33% (από 12 σε 16) των εταιρειών χαμηλού κόστους που επιχειρούν στο ΔΑΑ το καλοκαίρι 2014. Αυτό συνεπάγεται με αύξηση των εξυπηρετούμενων προορισμών κατά 36% (από 25 σε 34 πόλεις και 38 αεροδρόμια). Όπως τονίζεται οι εταιρείες χαμηλού κόστους αποτελούν το 28% του συνόλου των αεροπορικών εταιριών που θα επιχειρούν προγραμματισμένες πτήσεις στην Αθήνα το καλοκαίρι εφέτος.
 
 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: