Τουριστική βίζα για εργασία μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας

RE+D Magazine
19-02-2014, 11:09

Μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη νέα γενιά μεταναστών βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Σύμφωνα με την νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη, σύντομα οι δυο χώρες θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε νέους ηλικίας 18 με 20 ετών να ταξιδεύουν στις δυο χώρες να διαμένουν έως και 12 μήνες και στο διάστημα αυτό να μπορούν να εργαστούν. «Από ελληνικής πλευράς, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις. Πολύ σύντομα» δήλωσε.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν πως η Αυστραλία αναδεικνύεται ως ο πρώτος προορισμός των Ελλήνων που θέλουν να φύγουν από τη χώρα τους ελέω οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι το γεγονός πως το τελευταίο εξάμηνο του 2011 όπου η Ελλάδα βρισκόταν στην “καρδιά” της οικονομικής ύφεσης οι Έλληνες που επισκέφθηκαν την Αυστραλία -είτε ως επισκέπτες, είτε ως φοιτητές ή ως επίδοξοι εργαζόμενοι- είχαν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν κατά 21%.

Βελτίωση στο Ελληνικό Προξενείο

Οσον αφορά στο δικό της έργο η κα. Σημαντηράκη τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τις υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Μελβούρνης. «Η βελτίωση των υπηρεσιών είναι κύριος στόχος μου» λέει και συμπληρώνει: «Έτσι θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί και η εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες πολίτες στο προξενείο και στην ελληνική Πολιτεία την οποία εμείς εκπροσωπούμε». Κύριο μέλημα, μεταξύ άλλων, είναι η βελτίωση της ιστοσελίδας του Προξενείου ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερη ενημέρωση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: