Ουραγός τα ελληνικά ξενοδοχεία στην παροχή Internet

Το ίντερνετ όχι μόνο έχει μπει στην καθημερινότητα μας αλλά είναι και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εστιάζουν οι ταξιδιώτες προτού επιλέξουν το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνουν. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών http://www.trivago.gr διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερα από 700,000 ξενοδοχεία που διαθέτει στη βάση δεδομένων της και παρουσιάζει την κατάταξη 35 χωρών που κατάφεραν έστω, να σπάσουν το φράγμα του 45% του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων τους, με παροχή ίντερνετ.

Έστω και αν πρέπει να πληρώσεις για αυτό.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της κατάταξης, με το 89,09% των ξενοδοχείων να διαθέτουν είτε Wi-Fi είτε Ethernet ίντερνετ.

Για το λαό που η πρώτη του κίνηση όταν ξυπνήσει είναι αν συνδεθεί στο ίντερνετ, φαντάζει απόλυτα λογικό. Από τα παράδοξα της κατάταξης αποτελεί η έκτη θέση που καταλαμβάνει η Σλοβενία ( 75,53%) και η έβδομη θέση της Σερβίας (75,46%), γεγονός που καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους των συγκεκριμένων χωρών η χρήση του ίντερνετ ακόμα και στις διακοπές.

Δυστυχώς η Ελλάδα καταλαμβάνει μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη, την 32η με το ποσοστό των ξενοδοχείων που διαθέτουν ίντερνετ να αγγίζει μόλις το 49,44%.

Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, με τη μεγαλόνησο να καταλαμβάνει την 30η θέση και ποσοστό 52,65%. Ισπανία και Πορτογαλία καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις με ποσοστά 46,54% και 45,21% αντιστοίχως. Από τη λίστα κατάταξης είναι εμφανές ότι τα κατεξοχήν τουριστικά κράτη, «απαξιώνουν» τη σημαντικότητα του ίντερνετ στις παροχές τους.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η χαμηλή θέση που καταλαμβάνουν η Γερμανία και η Αυστρία, με τη Γερμανία να τερματίζει στην 31η θέση (50,76%) αμέσως μετά την Κύπρο και την Αυστρία να βρίσκεται πιο χαμηλά από την Ελλάδα κατά μία θέση με ποσοστό 47,31%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: