Αισιόδοξη η TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2014

Μηνύματα αισιοδοξίας στον τουριστικό κόσμο της χώρας έστειλε μέσω εκτιμήσεών του για την πορεία του κλάδου το 2014, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI (διοργανωτής ταξιδιών) Πίτερ Λονγκ.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Λονγκ εκτίμησε ότι του χρόνου η ναυαρχίδα των Tour Operator’s θα αυξήσει κατά 300.000 τουρίστες τον αριθμό των επισκεπτών που διακινεί προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε πάνω από τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.

O πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (HATTA) Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε, ότι τέτοιες εκτιμήσεις-αναφορές θα συμπαρασύρουν και άλλους μεγάλους “παίκτες” (οργανωτές ταξιδιών) να κατευθύνουν και οι ίδιοι περισσότερο τουρισμό προς τη χώρα μας. Όπως επισήμανε ο κ.Τελώνης, αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα αναμένεται και εξαιτίας της αναταραχής στην Αίγυπτο.

Η TUI, όπως τονίζει ο κ. Τελώνης, αναγνωρίζει τη βελτίωση του κλίματος στη χώρα μας και τον θετικό αντίκτυπο που αυτό έχει στις αγορές του εξωτερικού. Όπως είπε, αυτό που μένει στη χώρα μας είναι να βελτιώσει τις υποδομές της (τόπους υποδοχής τουριστών) προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση και την επόμενη περίοδο.

Ο Πίτερ Λονγκ, στη διάρκεια της επίσκεψης του, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά αλλά και επικοινωνία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική εξέλιξη για τις οφειλές του ΕΟΤ στον γερμανικό τουριστικό όμιλο.

source: RE+D Magazine

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: