Αλμα της τουριστικής κίνησης στην Αττική

Εκρηξη του τουρισμού και στην Αττική, δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής. Η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής το 8μηνο 2013 (Ιανουάριος – Αύγουστος 2013), έκλεισε για πρώτη φορά με θετικό πρόσημο, της τάξης του 8,1% στις πληρότητες και του 5,8% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar) σε σύγκριση με το 2012, μετά από μια τουλάχιστον 6ετή απόλυτα καθοδική πορεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρατηρείται αύξηση κατά 11,6% στο ποσοστό των ξένων επιβατών στο Ελευθέριος Βενιζέλος που είχαν βασικό προορισμό την Αθήνα, κατά το διάστημα Μαίου-Αυγούστου.

Αξίζει να τονιστεί ότι από το σύνολο των ξένων επιβατών που ταξίδεψαν στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα επίπεδα αύξησης, κατά 7,1%, παρουσίασαν όσοι επισκέφθηκαν την πόλη για λόγους αναψυχής, σημειώνοντας μάλιστα διψήφια ποσοστά της τάξεως του 12% κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέλος, ρεκόρ εξαετίας (2008-2013) κατέγραψε η κίνηση από τους επιβάτες κρουαζιέρας στον Πειραιά τον Αύγουστο, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς οι αφιξοαναχωρήσεις transit τουριστών με κρουαζιερόπλοια έκαναν άλμα, με ποσοστό αύξησης 43,22%.
Χθες μάλιστα στο λιμάνι «έδεσαν« 7 κρουαζιερόπλοια με συνολική δυναμικότητα 18.500 επιβάτες.

source: RE+D Magazine

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: