Μαζική αγορά 1.300 σπιτιών από Αμερικανούς και Κινέζους

Τρεις πολύ σοβαρές προτάσεις για μαζική αγορά συνολικά 1.300 κατοικιών στην Ελλάδα, έχουν φτάσει σε γραφεία εταιρειών real estate από Αμερικανούς και Κινέζους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, που κινείται για λογαριασμό εταιρειών real estate και funds ακινήτων, έκανε πρόταση σε ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους και κατασκευαστικές εταιρείες για την απόκτηση 1.000 κατοικιών.

Οι τρεις προτάσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης του νόμου 4146/2013 για τη χορήγησης της «εύκολης» βίζας. Δηλαδή της απόκτησης άδειας παραμονής στην Ελλάδα με την αγορά περιουσίας αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ.

Το σημαντικότερο για τους εκτός ΕΕ επενδυτές είναι ότι αποκτούν «πύλη» εισόδου και στις χώρες Σένγκεν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και «χαρτούρα». Δύο ακόμη είναι τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αγοράς. Το πρώτο είναι ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει ακόμη και πάνω από 40% σε σχέση με τα υψηλά του 2006. Επομένως, οι ξένοι μπορούν να βρουν ακίνητα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι με 300 χιλ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι 200 τ.μ. που βλέπει σε θάλασσα στην Ελλάδα. Με το ίδιο ποσό ένας Κινέζος αγοράζει διαμέρισμα 68 τ.μ. στο κέντρο της Σαγκάης.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι το όριο για τη χορήγηση βίζας στην Ελλάδα είναι 250.000 ευρώ όταν στην Κύπρο είναι 300.000 ευρώ και στην Πορτογαλία 500.000 ευρώ.

source: RE+D Magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: